Nieuws

Deuren werkplaats Strukton Rolling Stock open voor jong talent

21 mei 2014

Op donderdag 26 juni 2014 van 15.30 tot 17.00 uur opent de werkplaats van Strukton Rolling Stock in Enschede zijn deuren voor jong talent. Ben je tussen de 10 en 14 jaar oud en ben je benieuwd hoe een trein rijdt? Bij Strukton Rolling Stock kunnen we het vertellen en zelfs laten zien! Want in onze werkplaats maken we de onderdelen waarmee treinen in Nederland, maar ook daarbuiten, van station naar station snellen. Ook bouwen we de kasten die de beveiliging en voeding van het spoor regelen.

SRS_Enschede_opendag 

Met kilometers en kilometers kabels, velen bouten en moeren, drukknoppen, chips en kilo’s koper toveren onze medewerkers treinen om in ‘coole’ machines. Voor bijvoorbeeld de monorail in Kuala Lumpur en Brazilië, locomotieven in India en Zuid-Afrika, maar ook de gele NS-treinen in Nederland. Wil je zelf eens komen kijken, voelen en ruiken in onze werkplaats? Wil je horen van een Strukton medewerker hoe hij een trein laat rijden?

Kom dan op donderdag 26 juni – als je wilt met je ouders - naar onze werkplaats. Neem alvast een kijkje op de site van Strukton Rolling Stock. Indien je mee wilt, dan graag even een reactie naar r.ardesch@enschede.nl. Er is plaats voor 25 personen, dus wees er snel bij. Vol=vol!

Project Oog voor Talent

Met het openen van onze deuren, dragen we bij aan het project Oog voor Talent. Dit project van de gemeente Enschede draait om talentontwikkeling bij jeugdigen in Enschede.
Talentbegeleiding helpt kinderen en jongeren met het ontdekken van hun unieke persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Dit zorgt voor een sterk zelfbewustzijn en oriëntatie op de toekomst.