Nieuws

Jong talent aan de slag in werkplaats Strukton Rolling Stock

30 juni 2014

Donderdag 26 juni 2014 opende Strukton Rolling Stock in Enschede zijn deuren voor jong talent. De excursie begon met een presentatie over Strukton in de kantine van de werkplaats. Vervolgens is aan de kinderen een maatschappelijke thema voorgelegd: Treinen rijden op diesel of elektriciteit via bovenleidingen. Kun jij andere manier verzinnen waardoor een trein in de toekomst kan rijden? En alles mag! Je mag ook duwen of een paard ervoor zetten, jullie hebben vast nog veel creatievere ideeën. Hierover konden ze nadenken; ze hoefden niet gelijk te reageren.

Enschede_SRS 

Daarna is de groep opgesplitst in drie groepjes. Ieder groepje ging naar een verschillende activiteit en na een kwartier hebben we gewisseld. De activiteiten:

  1. In de werkplaats mochten ze twee draden aansluiten op een stekertje. Wanneer ze dit op de juiste manier aansloten ging het ledlampje branden.
  2. Een werkvoorbereider gaf uitleg over een door Strukton Rolling Stock ontworpen module voor de monorail in São Paulo. De module konden ze zien, maar ook de bijbehorende 3D tekening.
  3. Een quiz: hoe heet welke trein? Zoek de naam van de trein bij de foto van de trein.

Na de drie activiteiten hebben de leerlingen hun ideeën over het maatschappelijke thema geopperd. Zij kwamen met creatieve ideeën, zoals zonnepanelen, waterstof, windenergie door propellers. De treinenquiz werd gewonnen door Pepijn. Hij ging er met het presentje vandoor. Aan het einde van de middag gingen de leerlingen naar huis met een idee van onze innovatieve technologieën bij Strukton Rolling Stock en met een leuke goodiebag! Wij zijn zeker van plan om deze excursie nog eens vaker te houden.

Project Oog voor Talent

Strukton Rolling Stock heeft deze excursie georganiseerd voor het project Beroepsvizier. Beroepsvizier hoort bij Oog voor Talent, een project van de gemeente Enschede. Oog voor Talent zorgt dat kinderen van 10 tot 14 jaar ontdekken welke talenten en eigen kracht ze hebben. De talentbegeleiders, die hier speciaal voor zijn aangesteld, gebruiken verschillende methodieken om dat met de hele klas en met elk kind apart uit te zoeken.