Nieuws

Nieuw jaar minor Railtechniek

29 augustus 2014

De minor Railtechniek gaat weer van start! Op maandag 1 september begint voor een vijftiental studenten een nieuwe uitdaging. De minor, een samenwerking tussen onder andere Hogeschool Utrecht, Railinfra Opleidingen, ProRail, Movares, Arcadis en Strukton, vangt dan voor het derde jaar op rij aan.

Minor Railtechniek_Strukton Rail 

Ook dit jaar is het curriculum er weer op gespitst de nieuwe oogst klaar te stomen voor een eventuele carrière in de spoorbranche. Zo staan er naast de reguliere theoretische lessen ook verschillende excursies naar onder andere beurzen, projecten en werkplaatsen op de agenda.

Sinds september 2012 hebben studenten van de Hogeschool Utrecht vanuit de opleidingen civiele techniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en elektrotechniek de mogelijkheid deel te nemen aan de minor Railtechniek. Doordat zij hier buiten de grenzen van hun eigen opleiding stappen en ook te maken krijgen met andere disciplines, heeft de minor een sterk integraal karakter. Niet alleen krijgen zij een goed beeld van alle aspecten van de spoorbranche, maar ook van de huidige ontwikkelingen in spoorse techniek en technologie.

Vergrijzing, technologische ontwikkelingen en steeds grotere investeringen in de railinfrastructuur dreigen de continuïteit van de spoorsector in gevaar te brengen. Het doel van de onderwijsvernieuwingen is om het aanbod van hoogopgeleide technici beter af te stemmen op de vraag.