Nieuws

Monitoring 93 wissels metro Londen

09 juli 2014

Na een geslaagde pilot op de stations Loughton en Waterloo, wordt het Preventief Onderhoud- en Storingsdiagnosesysteem Strukton (POSS®) verder uitgerold over het Londense metronetwerk. Op 4 maart 2014 startte de aansluiting van 64 wissels op het POSS monitoringsysteem. Vanaf september dit jaar staan er nog 29 wissels ingepland.

POSS_London_ni 

De uitrol bij London Underground is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen Strukton en Siemens UK (voorheen Invensys Rail en Westinghouse Rail Systems). Het voormalige Westinghouse had een nieuwe wisselsteller ontwikkeld, de ‘Surelock’, en wilde dit in combinatie met een monitoringsysteem aanbieden aan London Underground. Na een positieve test met een POSS-testwissel bij de fabriek in Chippenham, tekenden Strukton en Westinghouse in 2010 een samenwerkingscontract. De samenwerking tussen London Underground, Siemens en Stukton heeft inmiddels geleid tot het voorkomen van wisselstoringen dankzij effectieve POSS-meldingen en hersteladviezen.

Na verschillende pilots werd ook station Hainault in 2013 van POSS voorzien. Vanwege de zeer nauwe tunnels op grote diepte en de grote passagiersaantallen, heeft London Underground zeer strenge eisen. Inmiddels zijn de wisselstellers met POSS-monitoring toegelaten op het Londense metronetwerk. In maart jl. kon begonnen worden met de installatie van POSS.

POSS monitoring

POSS is inzetbaar voor de monitoring van bijvoorbeeld wissels, treindetectie, wisselverwarming, civiele objecten en andere assets. Het wordt veel toegepast voor asset management. POSS is inmiddels het grootste wisselmonitoringsysteem in de wereld. De monitoringgegevens worden op universele wijze gepresenteerd en zijn toegankelijk via internet. Experts kunnen de situatie vanaf elke gewenste plek online bewaken en de data gebruiken voor preventief onderhoud.