Nieuws

Post-hbo-diploma voor Projectmanagers

19 juni 2014

Een jaar lang volgden 14 projectleiders en projectmanagers, werkzaam voor Strukton Worksphere en Strukton Rail, de leergang Projectmanagement. Gisteravond ontvingen zij uit handen van Lukas Brandts van de Hogeschool Utrecht het officiële post-hbo-diploma Projectmanagement. Een waardevolle aanvulling op het IPMA-C diploma dat zij gedurende de leergang konden behalen.

Diploma-uitreiking_ni  

In een wereld waarin steeds nadrukkelijker gevraagd wordt om aantoonbare ervaring en bewezen kwaliteiten is het diploma zeer kostbaar, zowel voor Strukton als voor het eigen CV van de medewerker. De deelnemers gaven aan dat zij, mede dankzij de leergang, praktijksituaties geregeld op een andere, effectievere manier aanpakken dan voorheen. “Dit bevestigt de hoge score (een 8.2) in de evaluatie wat betreft de toepassing van het geleerde in de praktijk. Die praktische toepasbaarheid is voor ons een grote toegevoegde waarde van deze op maat gemaakte opleiding”, vertelt Pieter van den Beukel, directeur Ontwikkeling en Innovatie bij Strukton Worksphere.

“Dat we de opleiding zo hebben kunnen vormgeven, is ook te danken aan de inzet van de Hogeschool Utrecht. En natuurlijk de inzet van onze gediplomeerde collega’s. Zij hebben ons als eerste lichting van de nieuwe leergang geholpen de opleiding verder te vervolmaken. ”

Hijlke Huijzer, directeur P&O bij Strukton Rail

Inmiddels zijn 16 nieuwe projectleiders en projectmanagers geselecteerd voor deelname aan de leergang. Zij gaan in het najaar van start.