Nieuws

Treinen rijden weer in Den Bosch

17 april 2014

De sporen rond station ’s-Hertogenbosch zijn klaar voor de toekomst. Strukton Rail heeft vannacht in opdracht van ProRail de omvangrijke vernieuwing en herinrichting van het spoor aan de zuidkant van het station afgerond. Het station is nu weer volledig bereikbaar voor reizigers.

DenBosch_nieuwsb 

De afgelopen drie weken is door in totaal zo'n 2000 mensen gewerkt om alle sporen, seinen, wissels, kabels en bovenleidingen aan de zuidkant van het station te vernieuwen. Om de doorstroming en betrouwbaarheid rond station ’s-Hertogenbosch te verbeteren is het spoor opnieuw ingericht. Dit betekent dat vervoersstromen beter zijn gescheiden en er minder wissels liggen, zodat treinen met een hogere snelheid het station kunnen binnenrijden en weer verlaten. Dankzij deze maatregelen is het spoorknooppunt Den Bosch klaar voor de toekomst en kunnen er in de toekomst meer treinen van en naar Den Bosch rijden.

Den_Bosch_eerstetrein

 

“Wij willen de omwonenden enorm bedanken voor hun begrip tijdens de werkzaamheden. Onder hun toeziend oog hebben wij de afgelopen weken meters gemaakt. Het was geweldig werk, heel divers en we hadden met allerlei disciplines te maken.”

Marcel Wijgerse, Bouwprocesleider Strukton Rail


Sporen in Den Bosch

De omvangrijke vernieuwing is de laatste grote stap van het project ‘Sporen in Den Bosch’. Hierdoor kunnen er in de toekomst meer treinen van en naar Den Bosch rijden. Om dit bereiken is het aantal sporen over de rivier de Dieze verdubbeld en kruisen treinen uit Nijmegen en Utrecht  elkaar ongelijkvloers dankzij een fly-over. Op het station zijn perrons verlengd en aan beide zijden van het station is het spoor vernieuwd en heringericht.

Dit bericht is gebaseerd op het persbericht van ProRail.