Nieuws

Tweede lichting certificaten minor Railtechniek uitgereikt

04 april 2014

Op vrijdag 4 april heeft de inmiddels tweede lichting studenten van de minor Railtechniek hun certificaat ontvangen. De minor, een samenwerkingsverband tussen o.a. Hogeschool Utrecht (HU) Railinfra Opleidingen, ProRail, Movares, Arcadis en Strukton, heeft dit maal twintig potentiële nieuwe aanwinsten voor de spoorbranche opgeleverd.

certificaatuitreiking minor railtechniek 

De minor Railtechniek is in september 2012 van start gegaan en geeft studenten vanuit de opleidingen civiele techniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en elektrotechniek de kans om kennis te maken met de spoorwereld. De minor heeft dan ook een sterk integraal karakter; de studenten kijken over de grens van hun eigen opleiding ook naar de andere disciplines. Ze leren in deze periode ook om intensief samen te werken. De verwachting is dat dit in een verder stadium de samenwerking tussen de diverse organisaties in de railsector ten goede zal komen.

Vergrijzing, technologische ontwikkelingen en steeds grotere investeringen in de railinfrastructuur dreigen de continuïteit van de spoorsector in gevaar te brengen. Dit is de voornaamste reden dat de Hogeschool Utrecht deze samenwerkingsverbanden is aangegaan. Het doel van de onderwijsvernieuwingen is om het aanbod van hoogopgeleide technici beter af te stemmen op de vraag.