Nieuws

Werkzaamheden keerspoor Wijchen succesvol afgerond

06 augustus 2014

Na dagen en nachten lang hard werken aan het keerspoor bij station Wijchen, was het vanmorgen dan zo ver: de eerste trein kon weer over het spoor tussen Nijmegen en Oss rijden!

Wijchen1_2014_news 

Na een buitendienststelling van negen dagen en onophoudelijk werk bij station Wijchen, kunnen reizigers vanaf vandaag weer gebruik maken van dit traject.

“We dragen het project met vertrouwen over aan de treinreizigers die vanochtend vroeg weer gebruik konden maken van de nieuwe spoor- en perronlay-out.”

Marcel Wijgerse, Projectorganisator


Extra spoor

Strukton Rail verzorgde de aanleg van een extra spoor in Wijchen, waarbij ook drie wissels werden ingebouwd. Door dit extra spoor wordt het vanaf eind 2014 mogelijk dat reizigers vanaf Wijchen tijdens de spits niet tweemaal, maar viermaal een trein richting Nijmegen kunnen nemen. Vanaf 2016 rijdt deze trein ook door naar Arnhem, wat een overstap in Nijmegen scheelt. Om meer reizigers aan te kunnen wordt het stationsgebied ook verbeterd: een betere uitstraling, minder parkeerdrukte en weinig overlast voor de omgeving.

Wijchen2_2014_news

Afrondende werkzaamheden

Gisteravond werden de groepentesten en kortsluitproeven van de bovenleiding succesvol uitgevoerd. De Jules-meettrein controleerde het spoor en alle ATB-secties werden op juiste waardes ingesteld. Vanmorgen om 04:33 werd het spoor op tijd  weer in dienst gesteld.

Voor meer foto's en filmpjes check onze facebookpagina.