Nieuws

Werkzaamheden keerspoor Wijchen

28 april 2014

Dag en nacht wordt er gewerkt aan de realisatie van het keerspoor in Wijchen, dat inmiddels steeds meer vorm begint te krijgen. De plaatsing van het relaishuis en de veranderingen bij de fietsenstalling zijn nog maar het begin. Begin mei legt Strukton Rail spoorstaven neer tussen het viaduct over de rijksweg N845 en de Tunnelweg, en tussen de overwegen Hoefsestraat en Celciusstraat.

Keerspoor_Wijchen_ni 

Ook werkt Strukton aan de fundering voor de masten van de bovenleiding. Dit zal tussen de overweg bij de Hoefsestraat en overweg bij het fiets-/voetpad tussen de Vijverlaan en Sleedoornweg plaatsvinden.

Op de spoorwegovergangen Randweg Noord, Klapstraat, Buijs Ballotstraat en Celciusstraat worden kranen op lorries (KROL’s) ingezet. De kranen rijden vanuit deze locaties over het spoor naar de werklocaties.

Keerspoor Wijchen

Een keerspoor bij station Wijchen zorgt ervoor dat er in de toekomst 4 sprinters per uur kunnen rijden tussen Arnhem en Wijchen. Om meer reizigers aan te kunnen wordt het stationsgebied ook verbeterd: een betere uitstraling, minder parkeerdrukte en weinig overlast voor de omgeving. De bouw van het keerspoor is gestart in het voorjaar van 2014 en is naar verwachting in december 2014 klaar.