Nieuws

Bijna klaar voor transport naar Riyadh

23 oktober 2015

Nu nog genieten ze op het Struktonterrein van de kou en regen, maar binnenkort moeten ze eraan geloven. Drie KROL’s (kranen op lorries) zullen regen, klei en ballast verruilen voor zon, zand, spoorstaven, beton en zand. Ze zullen worden ingezet voor de bouw van de metrospoorlijnen in Riyadh.

Krol Riyadh 

Voordat het zover is, worden nog een paar aanpassingen gedaan om de KROL’s klaar te stomen:

  • Het luchtfiltersysteem wordt aangepast voor de Saoedische omstandigheden (zon en warmte)
  • De ventilatoren op de radiator worden zo gemodificeerd dat ze twee kanten op kunnen draaien. Hiermee voorkomen we dat de radiator vol zand loopt
  • Het oliekoelingsysteem wordt aangepast voor inzet onder hoge temperaturen
  • De airco krijgt een extra check

Als deze aanpassingen zijn gedaan, kunnen de KROL’s op transport naar Saoedi-Arabië. Dat transport staat gepland voor de tweede helft van januari. Na een maand zullen ze op de plek van bestemming arriveren. Daar zullen ze meewerken aan het metroproject van Riyadh, het grootste en meest complexe project dat Saoedi-Arabië ooit heeft gekend.

Het project
Strukton bouwt in het FAST consortium drie van de zes lijnen van een volledig automatisch en onbemand metrosysteem door de stad Riyadh. Het FAST consortium bouwt lijn 4, 5 en 6 met in totaal 25 stations en 64,6 kilometer spoor. Dat worden overuren voor de KROL’s!

Meer over het project in Riyadh