Nieuws

Strukton breidt reisinformatiesysteem Metropoolregio Rotterdam Den Haag uit

12 februari 2015

Strukton Systems breidt het dynamische reisinformatiesysteem (DRIS) uit in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. In negen maanden tijd plaatst Strukton op minimaal 200 tramhaltes informatiezuilen, waarop de actuele vertrektijden verschijnen. In de komende jaren zal dit aantal informatiezuilen nog verder groeien.

DRIS_DenHaag 

Strukton ontwikkelt ook het computersysteem dat de informatie verstuurt, en zorgt de komende tien jaar voor het beheer van dit systeem en alle informatiezuilen. Strukton kreeg hiervoor eind 2014 de opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De opdrachtgever baseerde de keus voor Strukton op de kwaliteit van de presentatieservice, de displays, de projectaanpak en het beheer, gecombineerd met een goede prijs.

Werkzaamheden

  • Ontwikkeling en (technisch) beheer van het computersysteem voor de directe aansturing van de informatiezuilen
  • Geschikt maken van het computersysteem naar meer informatiezuilen en TFT overzichtdisplays voor uitbreiding binnen de regio
  • Plaatsen en aansluiten van in eerste instantie circa 200 informatiezuilen, later gevolgd door nog eens meer (in verschillende uitvoeringsvormen)
  • Verzorgen van draadloze communicatienetwerk en de energievoorziening
  • Onderhoud van het totaalsysteem voor 10 jaar

Metropoolregio Rotterdam Den Haag

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag omvat een gebied van 23 gemeenten, die de krachten bundelen om het gebied beter bereikbaar te maken en het economisch vestigingsklimaat te versterken. De gemeenten zijn: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Wassenaar, Westland, Westvoorne en Zoetermeer.