Nieuws

Strukton gaat spoor bij Tomteboda, ten noorden van Stockholm CS, vernieuwen

12 mei 2015

Strukton Rail heeft van Trafikverket, de Zweedse infrabeheerder, opdracht gekregen voor de vernieuwing van het spoor bij Tomteboda, even ten noorden van het centraal station van Stockholm. De werkzaamheden beginnen in september 2015 en zullen volgend jaar augustus zijn afgerond. Dit spoorwegtraject gaat de verbinding vormen tussen de bestaande centrale Stockholm-spoorlijn en de nieuwe stadsspoorbaan (Citybanan) van Stockholm, die vanaf 2017 het forensenverkeer gaat verzorgen. In Tomteboda komen de beide spoorlijnen samen, waardoor voor het gebied ten noorden van Stockholm zowel lokale als interlokale spoorverbindingen beschikbaar zullen zijn. De Citybanan wordt overigens ook door Strukton Rail aangelegd.

Tomteboda Strukton 

Strukton Rail zal de meeste werkzaamheden bij Tomteboda 's nachts en in het weekend uitvoeren, zodat het spoorverkeer zo weinig mogelijk hinder zal ondervinden.

“Het zwaartepunt van de werkzaamheden valt in een aantal intensieve weken rond Pasen 2016. We verwijderen dan drie oude wissels en vervangen deze door zeven nieuwe, en bovendien leggen we langs het hele baanvak het nieuwe signaleringssysteem aan. Het wordt een intensieve klus, waarvoor we onder meer een zware hijskraan zullen inzetten. ”

Janne Larsson, verantwoordelijke manager Strukton Rail

Strukton Rail voert momenteel ook al andere vernieuwingswerkzaamheden uit in Tomteboda. Tot dusver hebben we 13 nieuwe wissels geïnstalleerd, 600 meter spoor opnieuw aangelegd en verplaatst, en de bestaande bovenleiding en het bestaande signaleringssysteem aangepast.