Nieuws

Strukton Rolling Stock installeert voertuigrouters in 258 railvoertuigen

19 februari 2015

Strukton installeert, in opdracht van technologiebedrijf Icomera, voertuigrouters in 258 railvoertuigen van de RET, het openbaarvervoersbedrijf in de stadsregio Rotterdam. Dit is de eerste samenwerking met Icomera, die oplossingen levert voor voertuig-walcommunicatie en wifi voor passagiers.

RET-wifi 

Installatiewerk

Het installatiewerk van Strukton Rolling Stock bestaat onder meer uit het leggen van bekabeling en het plaatsen van dakantennes en een voertuigrouter. Met deze apparatuur  biedt de RET een gratis wifi-dienst aan haar passagiers. Daarnaast kan de RET met behulp van de voertuigrouter in de toekomst ook andere diensten aanbieden, zoals actuele reisinformatie, het bepalen van de locatie van de voertuigen en het uitlezen van storingen.

Strukton is begonnen met vier prototypes, die in januari van dit jaar met succes zijn getest. Dit voorjaar zullen 113 trams, 81 sneltrams en 64 metro’s zijn omgebouwd. Elke week komen er 20 ingebouwde voertuigen bij. Deze zijn te herkennen aan de stickers op de ramen. De RET biedt reizigers deze gratis service om het reizen nog prettiger te maken. Strukton Rolling Stock draagt hier graag aan bij.

Foto: RET