Nieuws

Strukton Rolling Stock rondt projectfase elektrische installaties ACEMU’s af

09 december 2015

Op 8 december rondde Strukton Rolling Stock met het uitleveren van vier sets CBU-kasten naar India een projectfase af in het ontwerp en de levering van elektrotechnische treininstallaties. Strukton Rolling Stock ontwierp en leverde de kasten in opdracht van Bharat Heavy Electricals Ltd. (BHEL) te Bangalore/India. De kasten worden ingebouwd in treinen van de Indiase Spoorwegen die in Bombay worden ingezet.

CBUkast 

De vier kasten zijn zogenoemde CBU-kasten, waar CBU staat voor Complete Built Units. De kasten bevatten de elektrische tractieaandrijving en boordnetsystemen voor de tweede elektrische trein van de Indiase Spoorwegen die met Struktonelektronica zal rijden. Voor de eerste trein heeft al in 2013 een levering plaatsgevonden van het Struktonsysteem. Met het transport van de kasten voor de tweede trein sluit Strukton Rolling Stock een projectfase af waarin een prototype en de installaties voor twee treinen zijn ontworpen en geproduceerd. In de nieuwe fase levert Strukton Rolling Stock de materialen en modules voor nog eens vier treinen. In de laatste eindfase levert Strukton Rolling Stock op afroepbasis nog losse materialen aan de opdrachtgever.

Transfer of technology

BHEL zocht een toeleverancier die bereid was om ook de kennis van de in opdracht gegeven producten over te dragen. De gewenste ‘transfer of technology’ maakt onderdeel uit van het contract. De Indiase engineers hebben hierdoor hun eigen kennis van de producten verder kunnen uitbreiden. Ook zijn zij dankzij de ‘transfer of technology’ in staat om de apparatuur gedurende de gehele levenscyclus te onderhouden. Medewerkers van BHEL hebben actief deelgenomen in de ontwerp-, inbedrijfstelling- en systeemtestfases. Ook zijn medewerkers van BHEL en functionarissen van de goedkeuringsinstantie van Indian Railways (RDSO) aanwezig geweest bij de verschillende module- en systeemtypetesten.

Fotobijschrift: Na het zeewaardig verpakken worden de kasten verscheept naar de Indiase opdrachtgever BHEL in Bangalore (India).