Nieuws

Strukton Systems tekent contract overwegbeveiliging

24 november 2015

In Nieuwegein en IJsselstein gaat Strukton Systems de overwegbeveiliging van de trambaan moderniseren. Dat is de uitkomst van een aanbesteding door Regiotram Utrecht, beheerder van het regionale tramsysteem, namens de provincie Utrecht. Vernieuwing van de beveiligingsinstallaties is nodig omdat deze na 30 jaar toe zijn aan vervanging.

Ondertekening OV-001 

Het contract tussen Regiotram Utrecht en Strukton Systems is op 19 november op de remise in Nieuwegein ondertekend. De opdracht is aan Strukton Systems gegund nadat is aanbesteed op basis van een EMVI-procedure. Regiotram Utrecht heeft daarbij veel aandacht besteed aan kwaliteitseisen als risico- en omgevingsmanagement, duurzaamheid en vormgeving.

Hoge score op kwaliteit

Strukton scoorde hoog op de behaalde kwaliteitswaarde voor deze opdracht. Met het opnemen van buffers en de gerichte aanpak op maat voor elk van de 19 locaties waar een nieuwe overwegbeveiliging wordt gebouwd, is sprake van een realistische en goed uitvoerbare planning. Regiotram Utrecht is bovendien enthousiast over de manier waarop Strukton hinder en overlast als gevolg van de werkzaamheden wil minimaliseren. Ook het onderhoudsconcept is positief ontvangen. De nieuwe beveiliging werkt met een niet-hydraulisch ophaalsysteem van de slagbomen, waardoor kan worden volstaan met een kleine en onderhoudsarme aandrijfmotor. Met onder meer onderhoudsvrije LED-verlichting, toepassing van gelbatterijen en gebruik van gerecycled beton voor de funderingsvoeten wordt bovendien een duurzame oplossing geboden.

Start uitvoering van dit project is in de zomer van 2016. Tijdens de werkzaamheden kan de tram blijven rijden.

Dit bericht is gebaseerd op een persbericht van Regiotram Utrecht

Fotobijschrift: H. van Veen, manager Regiotram Utrecht (links), en P.A. van Seventer, directeur Strukton Systems (rechts) tekenen het contract. Staand op de achtergrond projectmanager Strukton, André Geuze (links) en assistent-contractmanager Regiotram Utrecht, Erwin Horsten (rechts). Fotografie: Rick Huisinga.