Nieuws

Strukton Rail vernieuwt ruim 15 km spoor in één keer

29 juli 2015

Strukton Rail vernieuwt de komende weken in opdracht van ProRail ruim 15 kilometer spoor tussen Mariënberg en Coevorden. Hiervoor zetten we onze vernieuwingstrein en ander groot materieel in. Onze medewerkers zullen ruim 1200 diensten draaien. Het werk duurt van 30 juli tot en met 9 augustus 2015.

Vern_trein_ni 

Officieus record

Tijdens dit project plaatsen we op het traject van 15,6 kilometer maarliefst 31 kilometer nieuwe spoorstaven, 26.000 dwarsliggers en storten we 28 miljoen kilo ballast. Voor zover bekend, is dat het langste stuk spoor in Nederland dat in één keer vernieuwd wordt.

Minder overlast

Met de eigen vernieuwingstrein, kettinghor en stopmachines kan Strukton Rail relatief snel en automatisch lange spoortrajecten vernieuwen. Voor het vernieuwen van meerdere, korte trajecten los van elkaar moet namelijk wel elke keer opnieuw de bouwlocatie opgezet worden. De totale hinder voor de reiziger over een langere periode zou daarmee groter worden. Om de overlast voor reizigers op het spoor verder te beperken, vernieuwt Strukton Rail dit traject in de zomerperiode wanneer er minder mensen met de trein reizen.

Dit bericht is gebaseerd op een bericht van ProRail