Nieuws

Werkzaamheden Noord-Zuidverbinding Brussel op schema

15 april 2015

Strukton werkt hard door aan de Noord-Zuidverbinding (NZV) in Brussel. Strukton Rail vernieuwt en moderniseert de bovenleiding van deze spoorlijn in opdracht van de Belgische infrastructuurbeheerder Infrabel.

NZV_ni Nieuwe bovenleiding voor spoor 5 en 6

De afgelopen drie weken heeft Strukton in de weekenden spoor 5 en 6 van de NZV voorzien van nieuwe bovenleiding. Strukton plaatste twee nieuwe aardingskabels van elk ruim twee kilometer lang. Daarnaast sloopte Strukton de bestaande bovenleidingsystemen om deze te vervangen door nieuwe bovenleidingsystemen over circa 2 kilometer lengte per spoor. Strukton zette hiervoor de bovenleidingvernieuwingstrein Gemma in. Het werken met de Gemma gaat twee keer zo snel als met de traditionele methode.

Vervolgwerkzaamheden

Deze maand gaat Strukton verder met de resterende werkzaamheden op sporen 5 en 6, zoals het slopen van de oude draagconstructie. Daarnaast werkt Strukton tot en met begin 2016 aan de voorbereidende werkzaamheden op de sporen 1 t/m 4. In het eerste kwartaal 2016 staan weer enkele buitendienststellingen op de planning. Dan vernieuwt Strukton de bovenleiding van spoor 1 t/m 4.

Noord-Zuidverbinding Brussel

De Noord-Zuidverbinding in Brussel verbindt de stations van Brussel-Noord en Brussel-Zuid met elkaar. De spoorverbinding is met zo'n twaalfhonderd treinen per dag een van de drukste verbindingen ter wereld.