Nieuws

Dual Inventive en Strukton Rail versterken samenwerking

05 februari 2016

Strukton Rail heeft met ingang van 1 januari 2016 50% van de aandelen van Dual Inventive Holding overgenomen. Lex van der Poel van Dual Inventive en Jacob Zeeman van Strukton Rail plaatsten op donderdagavond 4 februari hun handtekening onder de overeenkomst die deze overname bekrachtigt. Strukton Rail is met ingang van 1 januari 2016 toegetreden als aandeelhouder van Dual Inventive Holding. Het dagelijks bestuur van Dual Inventive, evenals de visie en strategie blijven ongewijzigd.

dual inventive 

De verstevigde samenwerking past in de overtuiging dat de ambities van Dual Inventive het beste kunnen worden gerealiseerd vanuit samenwerking met de markt. En dat de ambities van Strukton Rail het beste kunnen worden gerealiseerd met innovatiekracht vanuit de markt. Dual Inventive en Strukton Rail werken al geruime tijd en op verschillende fronten nauw met elkaar samen. Beide bedrijven zijn internationaal georiënteerd en komen elkaar in meerdere landen regelmatig tegen.

“We hebben ervoor gekozen onze innovatieve en netwerkkrachten te bundelen. Dit maakt het gemakkelijker het gehele producten- en dienstenscala gezamenlijk aan te bieden. Een goed voorbeeld hiervan is Australië, waar niet alleen onderhoudsexpertise wordt gevraagd, maar ook de inregeling van processen om het spoor veilig te kunnen betreden. Dit geldt ook in landen als Zweden, Frankrijk, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk.”

Lex van der Poel, directeur Dual Inventive

Over Dual Inventive

Dual Inventive is een jong bedrijf dat innovatieve technologische producten ontwikkelt en produceert die het werken aan de railinfrastructuur veiliger en efficiënter maken, de spoorcapaciteit voor vervoerders maximaliseren en de betrouwbaarheid van de railinfrastructuur verbeteren. Het bedrijf gaat structurele samenwerkingsverbanden aan voor de ontwikkeling, productie en vermarkting van haar producten. Samenwerking wordt gezocht en geëffectueerd met klanten/gebruikers, gespecialiseerde ingenieursbureaus, productiebedrijven voor hardware en software. Dual Inventive telt 21 medewerkers en heeft een omzet van 4,5 miljoen euro.
www.dualinventive.eu