Nieuws

Eerste prototype geleverd aan GMEINDER LOKOMOTIVEN

31 augustus 2016

De FAI (eerste inspectie) en de FAT (fabrieksacceptatietest) van de vermogenselektronica van Strukton Rolling Stock voor de rangeerlocomotieven van GMEINDER LOKOMOTIVEN zijn met succes afgerond. Afgelopen week zijn de eerste prototypes geleverd. Onze 'launching customer', GMEINDER LOKOMOTIVEN, bracht een bezoek aan de R&D-vestiging van Strukton Rolling Stock in Alblasserdam. Een erkenning voor het werk dat onze toegewijde engineering- en productieteams hebben verricht.

160825 Gmeinder cubucle completion team_NEWSIMAGE 

In drie kasten zijn de kabels gemonteerd, waarna per kast vier powermodules en twee ingangsmodules zijn geïnstalleerd. Twee kasten worden in de testlocomotief van GMEINDER geïnstalleerd; de derde kast blijft bij Strukton voor uitgebreide systeemtesten.

Flexibel concept

Strukton levert de vermogenselektronica voor het nieuwe platform rangeerlocomotieven van GMEINDER LOKOMOTIVEN. Het is de eerste toepassing van het flexibele vermogenselektronicaconcept van Strukton voor kleine series ‘specials’. Het systeem van Strukton is voor zowel de aandrijfelektronica als de boordnetelektronica bedoeld, opgebouwd met identieke modules hardware. Dit vereenvoudigt de ontwikkeling, productie en onderdelenvoorziening.

Lees meer over het project