Nieuws

Lascertificaat bevestigt kwaliteit Strukton Rolling Stock

20 mei 2016

Strukton Rolling Stock heeft het lascertificaat voor de kwaliteitsnorm EN 15085 behaald. Deze norm bepaalt de kwaliteitsborging en bewijsvoering met betrekking tot laswerk aan rollend materieel en onderdelen daarvan. Met het behalen van het certificaat bewijst Strukton Rolling Stock zijn hoge kwaliteitsstandaard.

Siemens Cityval and Airval voertuigen 

Strukton Rolling Stock levert elektrische onderdelen voor de aandrijving en besturing van onder andere locomotieven en treinstellen. Die onderdelen zitten in een gelaste metalen behuizing, die deels aan de buitenzijde van het rollend materieel is gemonteerd.

Omwille van de veiligheid wordt de wet- en regelgeving voor dit laswerk steeds verder aangescherpt. Steeds meer klanten eisen daarom dat leveranciers aan de hoogste norm, EN 15085, voldoen. Die norm bepaalt de kwaliteitsborging en bewijsvoering met betrekking tot laswerk aan rollend materieel en onderdelen daarvan. Binnen het reeds lopende Siemens Neoval project in Frankrijk geldt het voldoen aan deze lasnorm voor Strukton Rolling Stock als een concrete voorwaarde.

Op 24 april heeft SLV uit Duisburg een certificatie-audit uitgevoerd. Met positief resultaat. Strukton Rolling Stock staat nu op de lijst met gecertificeerde bedrijven op http://www.en15085.net/. In Nederland zijn er nog niet veel partijen die hieraan voldoen.