Nieuws

Ook in Q2 kleurt de ZKL 3000 RC Nederland groen

06 juli 2016

In het tweede kwartaal van dit jaar reduceerden we 11.800 kg CO2 met de ZKL 3000 RC, de flexibele zelfsignalerende kortsluitlans van Dual Inventive. Dat is net iets meer dan in het eerste kwartaal (een kleine 11.000 kg). We vermeden in het tweede kwartaal meer dan 55.000 autokilometers doordat we op afstand een spoorbezetmelding konden creëren en zo het spoor buiten dienst namen. Veiligheid en duurzaamheid gingen zo hand in hand!

ZKL_NI 

ZKL 3000 RC

De ZKL 3000 RC blijft in het spoor aanwezig en is op afstand bedienbaar. Onze leiders werkplekbeveiliging (LWB’s) hoeven hierdoor niet meer iedere keer voor een buitendienststelling naar de kortsluitlans toe te rijden om deze te plaatsen en vervolgens opnieuw om deze te verwijderen. Zij schakelen het ZKL 3000 systeem op afstand in en uit.

Met de interactieve kaart in GIS kun je direct de bijbehorende CO2-data zien.

zkl_3000_NIInteractieve kaart GIS

Elk kwartaal zichtbaar

Dual Inventive en Strukton Rail hebben een rapportagesysteem ontwikkeld waarmee zij elk kwartaal per kortsluitlans het aantal schakelingen en de locatie zichtbaar maken. Door de relatie tussen ZKL-locatie en steunpunt wordt ook het aantal niet gereden kilometers inzichtelijk. Deze gegevens maken we zichtbaar in GIS. Een mooi staaltje van samen denken in levensduur.