Nieuws

Strukton levert omvormers voor B-class trams in Melbourne

07 september 2016

Strukton Rolling Stock gaat in opdracht van het Australische Yarra Trams nieuwe statische omvormers leveren voor B-Class trams in Melbourne. De stad Melbourne heeft het grootste tramnet van de wereld. The B-class trams, die in de jaren tachtig en negentig zijn geleverd, zijn een vertrouwd gezicht in de straten van Melbourne. Yarra Trams selecteerde Strukton Rolling Stock na een openbare aanbesteding voor de levering van een eerste serie van drie testomvormers.

Yarra tram en kast 

Vermogenselektronica raken na gemiddeld tien tot vijftien jaar verouderd, ruim voordat een railvoertuig zelf tekenen van slijtage gaat vertonen; een voertuig worden doorgaans ontworpen voor een levensduur van dertig jaar. Statische omvormers zijn daarin geen uitzondering. De omvormers zorgen voor de voeding van alle secundaire systemen. Strukton Rolling Stock levert voor Yarra Trams een nieuwe volledig compatibele kast met moderne IGBT-elektronica. Deze elektronica garandeert een stabiele energievoorziening van alle boordnetsystemen.

Inpasbaar

Strukton Rolling Stock is specialist op het gebied van de renovatie van railvoertuigen en ontwerpt omvormers die precies inpasbaar worden gemaakt op de bevestigingspunten en aansluitingen van het bestaande voertuig: Form-Fit-Function. De kast is nieuw voor elke toepassing; de vermogensmodules in de kast worden in meerdere projecten gebruikt om de inspanningen voor de ontwikkeling zo laag mogelijk te houden. Het resultaat is een kosteneffectieve oplossing die de levensduur van het voertuig met zo’n vijftien tot twintig jaar verlengt. Het voertuig zelf heeft niet eens door dat er een nieuw systeem in zit. Strukton heeft soortgelijke renovatieprojecten met succes afgerond voor Tisséo (metro Toulouse, tractie- en boordnetomvormers) en OATS (shuttleservice vliegveld Chicago, tractiesystemen).

Over Yarra Trams

Yarra Trams is in Melbourne verantwoordelijk voor het grootste tramnet van de wereld. Jaarlijks vinden op dit netwerk meer dan 190 miljoen passagiersritten plaats, met duizenden reizigers per dag. Sinds de eerste kabeltram in 1885 door de Bourke Street reed, is het tramnet in Melbourne een iconisch en veelgeliefd onderdeel van de identiteit van Melbourne. Melbourne is Melbourne niet zonder trams.

Op basis van een franchiseovereenkomst met de Australische overheid is Keolis Downer sinds 2009 de vervoerder op het netwerk van Yarra Trams. Keolis Downer is de grootste private multimodale vervoerder in Australië. Het bedrijf combineert de internationale ervaring van Keolis, een van de grootste vervoerders in Europa, met de lokale kennis van Downer, een groot ingenieursbureau en infrastructuurbeheerder in Nieuw Zeeland.