Nieuws

Strukton levert vermogenselektronica voor rangeerlocomotieven

12 mei 2016

Strukton gaat de vermogenselektronica leveren voor het nieuwe platform rangeerlocomotieven van GMEINDER LOKOMOTIVEN Lokomotiven. Het is de eerste toepassing van het flexibele vermogenselektronicaconcept van Strukton voor kleine series ‘specials’.

Traction module (3W17-500) 4U water cooling-newsimage 

GMEINDER LOKOMOTIVEN ontwikkelt een nieuw platform twee-, drie- of vierassige rangeerlocomotieven. Afhankelijk van klantwensen kunnen deze aangedreven worden door een dieselgenerator, batterijen, derde rail of een combinatie daarvan.

De eerste klant voor dit platform heeft twee voertuigen besteld, zowel in de dual dieselvariant als in de diesel-batterijvariant. Daarbij zit de optie om er nog vier bij te bestellen.

Duurzaam

Rangeerlocomotieven hebben vaak tot 75% stilstand/wachttijd, waardoor er veel werk van wordt gemaakt om de emissies te verminderen. Om emissies en brandstofverbruik te reduceren, is de GMEINDER LOKOMOTIVEN Dual Diesel variant uitgerust met twee dieselgeneratoren die bij lagere vermogens naar behoefte in- en uitgeschakeld kunnen worden.

Daarnaast biedt GMEINDER LOKOMOTIVEN met de Strukton oplossing watergekoelde vermogenselektronica met goed afgesloten compartimenten. Voor de eindklant is dit een belangrijk punt, aangezien zijn fabrieken veel geleidend stof in de lucht hebben hangen.

De Strukton-oplossing

Het systeem van Strukton is voor zowel de aandrijfelektronica als de boordnetelektronica bedoeld, opgebouwd met identieke modules hardware . Dit vereenvoudigt de ontwikkeling, productie en onderdelenvoorziening.

Om klanten met verschillende voertuigconfiguraties met één standaard te kunnen voorzien, heeft Strukton Rolling Stock een flexibel systeem ontwikkeld. Doordat de modules van Strukton op verschillende manieren te combineren zijn, zijn ze flexibel in verschillende inbouwvarianten in te bouwen. Dat bespaart ontwikkelingskosten voor iedere inbouwvariant.