Nieuws

Zilver niveau EcoVadis voor Strukton Rolling Stock

01 november 2016

Het maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) van Strukton Rolling Stock is bekroond met het ‘zilver’ niveau van de mvo-beoordelingsmethode EcoVadis. Strukton Rolling Stock scoort in het EcoVadis systeem 60 van de 100 punten. Daarmee behoort Strukton Rolling Stock tot de 30% beste leveranciers die door EcoVadis beoordeeld zijn.

EV logo 

EcoVadis is een bedrijf dat een mvo-beoordelingsmethode heeft ontwikkeld om leveranciers onderling te kunnen vergelijken op milieu-, sociale en ethische aspecten. Ook meet EcoVadis hoe de leverancier op deze aspecten scoort in zijn eigen toeleveringsketen.

Veel bedrijven

Inmiddels werken al veel bedrijven samen met EcoVadis om op basis van die beoordelingen risico’s te reduceren, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen tussen handelspartners op te bouwen. Zo hebben vijf grote internationale spoorwegbedrijven en fabrikanten (Alstom, Bombardier, Deutsche Bahn, Nederlandse Spoorwegen en SNCF) de handen ineen geslagen om als “Railresponsible” samen te werken met EcoVadis om toeleveringsketen in de railsector duurzamer te maken.

Prestatie

Het feit dat Strukton Rolling Stock het ‘zilver’ niveau heeft bereikt, heeft inmiddels de aandacht getrokken van de Nederlandse Spoorwegen (NS), de Duitse spoorwegen (Deutsche Bahn AG) en de Franse spoorweggen (SNCF).