Nieuws

Dertig certificaten minor Railtechniek

11 mei 2017

Vandaag, donderdag 11 mei, ontving de vijfde lichting studenten van de minor Railtechniek hun certificaat bij Railcenter in Amersfoort. De minor, een samenwerkingsverband tussen onder andere Hogeschool Utrecht (HU), Railcenter, ProRail, Movares, Arcadis en Strukton, heeft dit maal dertig potentiële nieuwe aanwinsten voor de spoorsector opgeleverd. Van harte gefeliciteerd!

minor_railtechniek_news_image 

Van harte gefeliciteerd!

De minor Railtechniek van dit studiejaar is in september 2016 van start gegaan. De minor geeft studenten vanuit de opleidingen civiele techniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en elektrotechniek de kans om kennis te maken met de spoorwereld. De minor heeft een sterk integraal karakter; de studenten kijken over de grens van hun eigen opleiding ook naar de andere disciplines. Ze leren in deze periode ook om intensief samen te werken. Goed voor de samenwerking tussen de diverse organisaties in de railsector.

“Kennis delen is kennis vermenigvuldigen. Wij docenten zitten soms vastgeroest in voorschriften, werkmethoden en principes en worden soms geremd door regelgeving. Studenten zijn niet geremd, denken out of de box. Daar leer ik van.”

Andres den Boesterd, engineer bij Strukton Rail en docent minor Railtechniek

De minor Railtechniek gaat in september 2017 weer van start. Een nieuwe lichting studenten heeft dan de kans om kennis te maken met de spoorwereld.