Nieuws

Vervoersbedrijf regio New York verbetert veiligheid en efficiency met Nederlandse technologie

30 juni 2017

Strukton Rail North America Inc. heeft van een reizigersvervoerder in de regio New York opdracht gekregen voor het leveren van het ZKL 3000 RC systeem. Met deze innovatieve technologie wil de New Yorkse spoorvervoerder de veiligheid van baanwerkers verbeteren, en tegelijkertijd de spoorbeschikbaarheid verbeteren. De hinder voor het treinverkeer wordt met de ZKL 3000 RC tot een minimum beperkt.

ZKL_3000_RC 

ZKL 3000 RC

De ZKL 3000 RC is een door Dual Inventive, technologiepartner van Strukton, ontwikkelde, zelfsignalerende kortsluitlans. Het innovatieve systeem stelt geautoriseerde spoormedewerkers in staat om gecontroleerd,het spoor buiten dienst te nemen en een veilige werkomgeving te creëren. De lans wordt eenmalig in het spoor geplaatst en kan vervolgens op afstand, zonder dat een medewerker het spoor in hoeft, worden in- en uitgeschakeld. De ZKL 3000 RC kan via een smartphone of tablet worden bediend.

Als de ZKL 3000 RC wordt ingeschakeld, simuleert deze een trein in de sectie, waardoor een spoorbezetmelding wordt gecreëerd en de seinen op rood gaan. De sectie wordt direct geblokkeerd, en spoormedewerkers kunnen hun werk veilig en efficiënt doen.