Nieuws

Hyperloop team TU Delft bouwt droom uit naar werkelijkheid

26 april 2019

Iedere week zien de studenten van Hyperloop TU Delft de verwezenlijking van hun droom dichterbij komen. Na maanden van voorbereiding komt de echte testperiode van de Atlas 02 heel snel dichterbij. Afgelopen week zijn we gestart met de aanleg van het testtraject op het bedrijventerrein van voestalpine Railpro.

metingen_testtrack_hyperloop_5 

Inmeten voor de testbaan

Op de houten dwarsliggers van één van de werksporen worden zogenaamde I-beams gemonteerd. Over deze aluminium profielen zal de pod – de zogenaamde Atlas 02 - zich voorstuwen. Het testtraject is 420 meter lang.
 
De I-beams worden in eerste instantie uitgelegd over de volledige afstand van het testtraject. Vervolgens worden de balken precies uitgelijnd, waarna ze worden bevestigd aan de houten dwarsliggers.

Nabootsen wedstrijdbaan

Hoewel exacte uitlijning een secuur werk is, wordt her en der ook een kleine afwijking in de uitlijning aangebracht.

“Omdat de wedstrijdbaan ook hier en daar kleine afwijkingen vertoont, willen we in de testperiode ook bekijken hoe de pod reageert op kleine oneffenheden in het traject”

Asja Follmi, Hyperloop TU Delft


Hieruit blijkt maar weer dat dit team hoge ambities heeft. Alleen de overwinning telt en niets wordt aan het toeval overgelaten. De testperiode gaat begin mei van start en omvat tests op verschillende snelheden en onder verschillende omstandigheden. Het team wordt ondersteund door railinfrastructuurpartners ProRail, voestalpine Railpro en Strukton Rail.