Nieuws

Uitbreiding specialistische kennis stationsomgeving

18 februari 2019

Strukton Systems gaat in opdracht van ProRail ruim 4.000 camera's door heel Nederland beheren en onderhouden. Het contract heeft een looptijd van drie jaar, met een mogelijke verlenging van maximaal twee jaar bij goede prestatie.

CCTV2019-4 

De ruim 4.000 camera’s zijn verdeeld over 80 locaties door heel Nederland. Het aantal camera’s per locatie loopt uiteen van zes camera’s op station Zuidhorn tot wel 476 camera’s op station Utrecht Centraal. De verwachting is dat zowel het aantal camera’s als het aantal locaties de komende jaren toe zal gaan nemen, gezien sociale veiligheid een steeds belangrijkere rol speelt in de samenleving.

Innovatieve software

Voor een optimale prestatie rust Strukton de camera’s uit met zelf ontwikkelde software, ‘Camera Monitoring Software’ (CMS). De software monitort de camera’s en spoort eventuele problemen tijdig op. Hierdoor ervaart de eindgebruiker beperkte overlast en uitval. Bij onderhoudswerkzaamheden op de stations treffen wij speciale maatregelen waardoor de overlast voor de reiziger tot het minimum beperkt blijft.

Gespecialiseerde speler stationsomgeving

Naast onze werkzaamheden in de netwerktechnologie is de stationsomgeving voor het bedrijfsonderdeel IT & Connectivity Services van Strukton Systems zeer bekend terrein. Sterker nog, dit contract is een mooie aanvulling op het lopende Omroep-contract, waarin wij het beheer en onderhoud van alle omroep- en ontruimingsinstallaties op stations door heel Nederland verzorgen. Maar ook het OVCP-contract waarin wij alle camera’s bij de OV-poortjes van de NS onderhouden sluit hier mooi op aan. Met dit contract zetten we een volgende stap in de uitbreiding van onze specialistische kennis op het gebied van werkzaamheden in de stationsomgeving.

cameras_stations