Denken in levensduur

In alle facetten van ons werk houden we rekening met de levensduur van het object. Wij denken vanuit levensduur, voor projecten, mens en natuur. Hiermee dragen wij concurrerende en innovatieve oplossingen aan voor de vraagstukken van onze klanten en de maatschappij. Wij doen dat zowel gevraagd als op eigen initiatief. Levensduur denken wil zeggen dat we in alle fasen rekening houden met de levensduur van het werk: de ontwerp-, realisatie- en gebruiksfase.

Duurzaam doen

Onze activiteiten dragen direct bij aan duurzaamheid en leveren dus maatschappelijke voordelen op. Spoorvervoer belast het milieu minder dan andere modaliteiten. Ook in ons werk zelf passen wij duurzame innovaties toe. En wij doen ons werk duurzaam waar dat kan. Wij gebruiken grondstoffen, veroorzaken afval en CO2-uitstoot en vragen veel van onze mensen. Dat doen wij op een bewuste manier: we werken voortdurend aan veiligheid, een beter milieu en inpassing in de omgeving. Verder zetten we bij voorkeur recyclebare grondstoffen in. In onze projecten komen initiatieven samen. Een goed voorbeeld hiervan in het project dat we hebben uitgevoerd in Beverwijk.

Mensen maken het werk

Onze medewerkers zijn de schakel tot succes. We investeren in de veiligheid van onze medewerkers en in opleiding en training (veiligheidsopleidingen, rail- en vakgerichte opleidingen, persoonlijke ontwikkeling en taal- en cultuurtrainingen). Voor jonge talenten is er de eigen Struktonopleiding Strukton Jong Management. Als erkend leerbedrijf werken wij samen met ROC’s en andere opleidingsinstellingen. Wij bieden werk- en leertrajecten en stage- en afstudeerplaatsen. Wij zijn partner in Railcollege, ontwikkelen mee aan de specialisatie Railtechniek aan de Hogeschool Utrecht en aan de machinistenopleiding van het STC in Rotterdam. Daarnaast geven we steeds meer invulling aan social return: het bij onze projecten betrekken van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Meer informatie

Samen denken in levensduur