DRIS Breda

Strukton Systems heeft het Dynamisch Reis Informatie Systeem (DRIS) geleverd, geïnstalleerd en onderhouden in de nieuwe OV-terminal in Breda. In de zomer van 2014 zijn de eerste displays geplaatst. In september van dat jaar zijn de displays in gebruik genomen.

Opdracht

DRIS geeft actuele reisinformatie aan de busreizigers. In totaal heeft Strukton in een half jaar tijd 53 displays geleverd. In de zomer van 2014 zijn de eerste displays geplaatst. In september van dat jaar zijn de displays in gebruik genomen.

De gunning is gebaseerd op het criterium Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Hierbij gaat het niet alleen om prijs, maar ook om het leveren van kwalitatieve plannen onder andere op het gebied van duurzaamheid en risicoanalyse.

Onderhoud DRIS

Naast de ontwikkeling, fabricage, installatie en systeemintegratie van DRIS maakte ook onderhoud van het systeem onderdeel uit van de opdracht. In dit onderhoud zijn onder andere begrepen: technisch beheer, preventief en correctief onderhoud en de benodigde datacommunicatie voor het systeem. De onderhoudsovereenkomst is aangegaan voor een periode van tien jaar vanaf de overname van het systeem, met een verlengingsoptie van maximaal twee maal twee jaar.

Nieuwbouw station Breda

De OV-terminal is gebouwd in opdracht van ProRail, NS en de gemeente Breda. De opdracht was onderdeel van de nieuwbouw van het NS Station in Breda. Het 20.000 vierkante meter grote terminal is een combinatie van een treinstation, kantoorruimte, 150 woningen, 720 parkeerplaatsen en een volledig inpandig busstation met 20 halteplaatsen. Door de combinatie van het NS station en het busstation onder één dak is een geïntegreerde OV-terminal ontstaan.

Verbouwing Breda Centraal

Ls0qUt_svXg