DRIS Purmerend

Dynamisch reisinformatiesysteem leveren, installeren en onderhouden voor het busstation Tramplein in Purmerend. De ov-displays zorgen ervoor dat reizigers op het busstation en bij de haltes altijd voorzien zijn van actuele reisinformatie. De displays op de haltes tonen informatie over de lijn, de bestemming en de tijd tot het vertrek. Op het busstation zijn vier displays (twee TFT-displays en twee LED-displays) geplaatst. Deze displays tonen behalve informatie over de lijn, bestemming en tijd tot het vertrek ook informatie over de halte vanwaar de bus vertrekt.

Beheer en onderhoud

Strukton heeft naast de ontwikkeling, fabricage, installatie en systeemintegratie van het dynamisch reisformatiesysteem ook gezorgd voor het functioneel en technisch beheer en onderhoud. Strukton richtte daarvoor onder meer 24/7 monitoring en bewaking in, evenals een 24/7 storingsdienst.

Strukton heeft de beheergegevens, denk aan alarmmeldingen en rapportages, ook beschikbaar gesteld voor de opdrachtgever. De onderhoudsovereenkomst is aangegaan voor een periode van tien jaar.

OV-knooppunt

Het Tramplein is het busstation van Purmerend. Dit busstation is in 2014 volledig vernieuwd. Daarbij is deze ook worden voorzien van een informatiesysteem met vier displays en een audiosysteem voor visueel gehandicapten.

Het busstation bestaat uit een stationsgebouw en diverse ruimten. Langs het stationsgebouw, dat ruim 40 meter lang is, bevinden zich twee haltes, waar meerdere bussen achter elkaar kunnen staan. Deze haltes worden gebruikt voor de doorgaande lijnen. Buiten het stationsgebouw liggen nog twee perrons met een abri (bushalte) over de volle lengte.

Planning

Midden 2014 waren het stationsgebouw en één abri klaar. Op 15 december 2014 is het vernieuwde station in gebruik genomen.