DRIS Randstad Rail

Strukton Systems is als systeemintegrator verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de aanpassingen aan het bestaande DRIMS (Dynamisch Reis Informatiesysteem Metro) te Rotterdam.

Opdrachtgever:
Projectburo RandstadRail
Locatie:
Rotterdam
Activiteit:
Informatiesystemen
Land:
Nederland
Drims1_pro_ca
Drims2_pro_ca
Drims3_pro_ca
Drims4_pro_ca

DRIS Randstad Rail

Deze aanpassingen maken het mogelijk dat de dynamische reisinformatie van de voertuigen uit Rotterdam ook op het Haagse deel van het RandstadRail traject worden gepresenteerd. RandstadRail is een lightrailverbinding tussen de steden Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. RandstadRail biedt comfortabel en frequent openbaar vervoer.

DRIMS

De uitbreidingen aan het bestaande DRIMS omvatten het voorspellen van de verwachte vertrektijden van de voertuigen op het RandstadRail traject. Hiervoor krijgt het systeem de actuele voertuigposities aangeleverd vanuit het Voertuig Volg Systeem (VVS). Het DRIMS stelt de verwachte vertrektijden beschikbaar aan derde systemen. Bijzonder aan het project is de standaardisatie van de informatie uitwisseling door het gebruik van de VDV 453 standaard. VDV is een Duits referentiemodel voor standaardisatie van informatie uitwisseling in het openbaar vervoer.