DRIS Zeeland

Displays op grote busknooppunten in Zeeland tonen de actuele aankomst- en vertrektijden van de bus. Strukton Systems was als systeemintegrator verantwoordelijk voor het ontwerp, realisatie, installatie, testen en het in bedrijfstellen.

Opdrachtgever:
Gedeputeerde Staten van Zeeland
Locatie:
Zeeland
Activiteit:
Informatiesystemen
Land:
Nederland
DRIS_Zeeland2_ppci
DRIS_Zeeland_ppci
DRIS_Zeeland3_ppci
DRIS_Zeeland4_ppci

Projectinformatie

Strukton Systems kreeg hiervoor de opdracht van Gedeputeerde Staten van Zeeland op basis van de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. DRIS voorziet in een grote behoefte onder busreizigers. Bij de haltes is weliswaar de dienstregeling te lezen, maar die kan afwijken van de daadwerkelijke vertrektijd. Het grootste voordeel van actuele reisinformatie is duidelijkheid en zekerheid. De reiziger weet door de actuele reisinformatie wanneer de eerstvolgende bus vertrekt. Deze duidelijkheid verkort de wachttijdbeleving en verbetert de kwaliteitsbeleving.

Strukton Systems is geselecteerd na een Europese aanbesteding. Strukton scoorde daarbij onder meer goed op het gebied van duurzaamheid. Strukton wil samen met klanten, medewerkers, partners en toeleveranciers op een maatschappelijk verantwoorde wijze zaken doen. Zo heeft Strukton Systems voorgesteld om zo veel mogelijk materialen te gebruiken die recyclebaar zijn. De haltepalen zijn bijvoorbeeld CO2-neutraal geproduceerd en de intensiteit van de leds op de displays zijn door middel van een sensor automatisch geregeld aan de hand van het omgevingslicht.