DRIS Zuidtangent

Strukton Rail heeft een dynamisch reisinformatiesysteem voor de 35 bushaltes langs de Zuidtangent ontworpen, ontwikkeld en gerealiseerd.

Opdrachtgever:
Luchthaven Schiphol
Locatie:
Haarlem - Amsterdam
Activiteit:
Informatiesystemen
Land:
Nederland
Zuidtanegnt1_pro_ca
Zuidtangent2_pro_ca

Up-to-date reisinformatie

Bij elke halte wordt de reiziger via een display continue op de hoogte gehouden over de status van “zijn” bus. Per halte wordt de werkelijke vertrektijd getoond. Veranderingen in de rijtijden, door bijvoorbeeld vertragingen, worden geregistreerd en vergeleken met de dienstroostertijden. De nieuwe, werkelijke vertrektijden worden berekend en doorgestuurd naar alle overige halteplaatsen en getoond op de displays.

Onderdelen project

Als hoofdaannemer verrichtte Strukton Systems het projectmanagement, basic- en detailengineering, inkoop, installatie en in bedrijfstelling. Het project betreft de inrichting van een centrale met de bijbehorende meldkamer, de aanleg van een glasvezel communicatieverbinding met 15 kerntraject halten en 7 exploitatietraject halten.

  1. Het kerntraject van de Zuidtangent kent een eigen busbaan, die begint in Schalkwijk Noord en eindigt bij Schiphol Noord. De halten langs dit traject zijn door Strukton Rail uitgerust met display, klok en omroepvoorziening.
  2. Het exploitatietraject van de Zuidtangent wordt gereden over de openbare weg. De halten die hiervoor geplaatst zijn, bevatten een display en een klok. Strukton Rail heeft voor dit project het projectmanagement, basic- en detailengineering, inkoop, installatie en in bedrijfstelling verricht.