Elektrische installaties ACEMU India

Strukton Rolling Stock ontwerpt en levert elektrische installaties voor 225 stuks ACEMU (25 kV AC Electrical Mulitiple Units) treinen voor de Indiase Spoorwegen. De opdracht bestaat uit het ontwerpen van de tractiesystemen, boordnetsystemen en besturingselektronica. Daarnaast speelt kennisoverdracht van technologie een grote rol, zodat BHEL de systemen uiteindelijk zelf kan produceren.

Eerste trein rijdt!

De testritten zijn succesvol afgerond en de eerste trein rijdt sinds 25 december 2017 in de passagiers dienst. Er is vanuit India Railways toestemming om de serie verder af te bouwen. Als alles volgens verwachting verloopt, gaan de volgende treinen in de tweede helft van 2018 in de dienst.

ACEMU treinen

Het zijn de eerste passagierstreinen in India die voorzien zijn van airco. De nieuwe passagierstreinen zijn ontworpen voor snelheden van maximaal 110 km/h. De EMU’s voor Mumbai zijn breder dan andere treinen van de Indische Spoorwegen (Indian Railways). Ze bieden 1.028 zitplaatsen en 4.936 staanplaatsen.

Foto: Railway Gazette

Scope

Naast het ontwerpen en leveren van de elektrotechnische installaties is kennisoverdracht van de technologie een integraal deel van het contract. Strukton Rolling Stock ontwerpt de installaties samen met engineers van BHEL. Hierdoor kan BHEL de systemen uiteindelijk zelf produceren.

Eerste EMU trein

5Kg-hM7yV18