Elektrische installaties locs India

Strukton Rolling Stock (onderdeel van Strukton Rail) ontwerpt en levert elektrische installaties voor 115 stuks 6MW locomotieven voor de Indiase Spoorwegen. De opdrachtgever is de vestiging van Bharat Heavy Electricals Ltd. (BHEL) te Bangalore.

Opdrachtgever:
BHEL EDN Bangalore
Locatie:
Bangalore
Activiteit:
Rolling stock
Land:
India
Flag_Off_India_pro_ca
Flag_Off_India_2_pro_ca
Locomotief_India_pro_ca

Elektrische installaties locs India

De opdracht bestaat uit het ontwerpen van de aandrijving, het boordnet en de VCU (Vehicle Control Unit) voor de 6MW locomotieven. Sinds de zomer van 2015 rijden er al meer dan 100 locomotieven rond met de complete Strukton installatie. De klant zal nog jarenlang doorgaan met de productie van deze locomotief en nog vele honderden zullen volgen.

Naast het ontwerpen en leveren van de elektrotechnische installaties is overdracht van technologie een belangrijk integraal deel van het contract. Strukton Rolling Stock ontwierp de installaties samen met engineers van BHEL. De medewerkers van de klant hebben een uitgebreid trainingsprogramma doorlopen in het ontwerpen van vermogenselektronica, de electrische integratie en in productietechnieken. Het raamcontract heeft een looptijd van tien jaar.