Elektrische systemen São Paulo

Strukton Rolling Stock voorziet de voertuigen op de nieuwe monoraillijn 17 in São Paulo van tractieomvormers, boordnetomzetters en batterijladers. Het gaat om ultralichtgewicht tractieomvormers om de motoren aan te drijven, alsmede de apparatuur voor de elektriciteitsvoorziening aan boord van de voertuigen. Deze bestaat uit boordnetomvormers en batterijladers. De monorailvoertuigen worden gebouwd door het Maleisische bedrijf Scomi Rail, één van ’s werelds grootste monorailbedrijven.

Projectinformatie

Het project in São Paulo bestaat uit een eerste deel dat veertien voertuigen behelst en waarvan de leveringen door Strukton eind 2015 zijn gestart, het tweede deel behelst nog eens 11 voertuigen.

São Paulo

São Paulo is de grootste stad van Brazilië met meer dan twintig miljoen inwoners. Deze projecten zullen de dagelijkse congestieproblemen enigszins verlichten. Lijn 17 is 7,7 km lang en verbindt de internationale luchthaven met het metronetwerk van de stad.

“Voor Strukton Rolling Stock is dit de eerste stap in de sterk groeiende Braziliaanse markt en het tweede project met Scomi Rail als klant, na eerdere leveringen voor de monorail van Kuala Lumpur. Scomi Rail is uiterst succesvol en we verwachten in de nabije toekomst vervolgopdrachten o.a. in de steden Rio de Janeiro, New Delhi en Chennai.”