Haarlem Elektrificatie Hal 25

De PMC Seinwezen & Voedingen van Strukton Systems heeft in 2008 in Haarlem de elektrificatie van Hal 25 gerealiseerd. Dit project bestond uit het ontwerpen, leveren, installeren en inbedrijfstellen van vijf verplaatsbare bovenleidingssystemen 1,500Vdc in de tractiewerkplaats in Haarlem. Daarnaast heeft Strukton Systems de koppeling aan het tractienet van ProRail en het aanbrengen van alle veiligheidsvoorzieningen ten behoeve van deze systemen in de werkplaats verzorgd.

Opdrachtgever:
NedTrain
Locatie:
Haarlem
Activiteit:
Energie
Land:
Nederland
ElektrHaarlem1_pro_ca
ElektriHaarlem2_pro_ca

Haarlem Elektrificatie Hal 25

Vanuit een samen met NedTrain opgesteld Functioneel Programma van Eisen (FPvE) is een basis- en detailontwerp gemaakt. Vanuit het detailontwerp zijn de bestelspecificaties opgesteld, materialen besteld en is de installatie gebouwd.

Na uitgebreide testen is de installatie vervolgens in bedrijf gesteld en overgedragen. Als onderdeel van de overdracht is het personeel van NedTrain geïnstrueerd in het gebruik van de 1.500Vdc installatie.

Voor dit project heeft Strukton Systems de vijf beweegbare bovenleidingstrips van 25 meter speciaal ontwikkeld met de leverancier Fürrer & Frey.