Monitoringsysteem - Hollandse Brug

Strukton Systems heeft samen met Strukton Civiel een systeem ontwikkeld waarmee onder andere de verkeersbelasting op een brug gemeten kan worden. Een tweede functie waarvoor de meetgegevens worden gebruikt is om de werkbaarheidsgrenzen voor onderhoud te bepalen.

Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat
Locatie:
A6 (Almere-Amsterdam)
Activiteit:
Monitoring
Land:
Nederland
Hollandse_Brug_werkzaamheden_pro_ca
Doetinchem01_pro_ca
Wierden_pro_ca

Projectdetails

Bruggen en viaducten hebben het afgelopen jaar veel aandacht gekregen in de media. Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat er zo’n veertig betonnen viaducten en bruggen binnen vijf jaar versterkt moeten worden. Zo ook de Hollandse Brug op de A6, waar Strukton momenteel druk aan het werk is. In de toekomst worden dit soort systemen belangrijk voor het bewaken van de belasting op een brug en het inrichten van het onderhoudproces van de brug.

De 1e fase, waarin het meetsysteem is ontworpen en geïnstalleerd, is reeds opgeleverd. De 2e fase die de dataverzameling en de analyse van de informatie met betrekking tot het onderhoud omvat zal in het eerste kwartaal van 2009 opgeleverd worden.

Nu de belasting op de brug continue gemeten wordt kunnen er voorspellingen worden gedaan voor toekomstig onderhoud. Daarnaast geven de metingen informatie over de effectiviteit van de gerealiseerde onderhoudswerkzaamheden.