OATS

Strukton Rail heeft alle passagierstreinen op luchthaven O’Hare in Chicago voorzien van nieuwe aandrijfsystemen. Door de oude aandrijving in de treinen te vervangen kunnen deze weer twintig jaar mee.

Opdrachtgever:
O’Hare Airport Transit Systems (OATS)
Locatie:
Chicago
Activiteit:
Rolling stock
Land:
Verenigde Staten
OATS1_pro_ca
OATS3_pro_ca
OATS4_pro_ca

OATS

14 miljoen passagiers

Het Amerikaanse vervoerbedrijf O’Hare Airport Transit System (OATS) verzorgt met vijftien treinen de verbinding tussen de terminals en het parkeerterrein van de luchthaven O’Hare in Chicago. Met deze shuttleservice worden jaarlijks meer dan 14 miljoen passagiers vervoerd.

Hergebruik vitale componenten

Omdat reserveonderdelen niet meer leverbaar waren, moest de aandrijving van de treinen worden gemoderniseerd. In de nieuwe installatie werden vitale componenten uit het bestaande aandrijfsysteem hergebruikt. Tevens moest de nieuwe installatie naadloos worden geïntegreerd met het Automatic Train Control System (ATC) dat de treinen volledig automatisch – dus zonder menselijke bestuurder - aanstuurt.

Klant tevreden

Op een uiterst zorgvuldige ontwerpfase volgden succesvolle testen in de zomer van 2007. Inmiddels wordt de commerciële treindienst tot volledige tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd met de vernieuwde treinen.

Strukton Rail werkte in dit project samen met Converteam Canada Inc. Dit in Toronto gevestigde bedrijf verzorgde de eindassemblage en zal als lokale partner aanspreekpunt voor de service blijven.

Buitendienststelling tot een minimum beperkt

De nieuwe installatie – een IGBT Chopper met bijbehorend controlesysteem – is gemonteerd in één enkele behuizing. Hij vervangt de bestaande 20 jaar oude motor-controlebox die gebruik maakt van een GTO. De installatie is erg eenvoudig,  omdat de bestaande interfaces en voertuigbekabeling worden gebruikt. De buitendienststelling voor het inbouwen van  het gemoderniseerde systeem kan daarom tot een minimum worden beperkt.
 
Het OATS-personeel is uitgebreid getraind om het nieuwe materieel te bedienen en te onderhouden. Als aanvullende ondersteuning werden een volledig documentatiepakket en een software beheertool geleverd.