POSS Docklands Light Railway

Opdrachtgever:
Serco Docklands Ltd.
Locatie:
Londen
Activiteit:
Monitoring
Land:
Groot-Brittannië
Docklands1_pro_ca
Docklands2_pro_ca
Docklands3_pro_ca
Docklands4_pro_ca

Projectdetails

POSS monitort sinds begin 2005 de wissels op station Canary Wharf. Vanwege de hoge treinopvolging bewegen de wissels zeer frequent, tot 300 keer per dag. De wisselsteller en aandrijving worden beide aangedreven door 136 volt gelijkstroom.

POSS meet de motorstroom van de wisselteller, de richting van de wisselomloop en de buitentemperatuur. De data worden via GPRS naar de POSS cloudserver verstuurd. De onderhoudsengineers van Serco hebben real-time toegang tot de data via een web interface op hun laptop of smart phone.

Docklands

Docklands in Londen is een kantoor- en woonwijk gebouwd op de oude East End dokken van de haven van Londen. Het was ook het middelpunt van de Olympische Spelen in London in 2012.

Het openbaar vervoer in dit gebied wordt verzorgd door Docklands Light Railway (DLR), een onbemand railsysteem. Het railsysteem is aangesloten op de Londense metrostations Bank en Tower Hill. In 2006  is er een verbinding naar London City Airport geopend.

DLR wordt beheerd en onderhouden door Serco Docklands Ltd. Het DLR-systeem heeft 40 stations en is nog steeds groeiende. DLR vervoert meer dan 80 miljoen passagiers per jaar.