Reviseren Treinwasinstallatie

Strukton Systems reviseerde in opdracht van NedTrain een treinwasinstallatie. De treinwasinstallatie bestaat uit een wasgedeelte en een grote kelder met watertanks van ongeveer 40.000 liter water.

Opdrachtgever:
Nedtrain
Locatie:
Lelystad
Activiteit:
Technische installaties
Land:
Nederland
Treinwasinstallatie1_ppci
Treinwasinstallatie2_ppci
Treinwasinstallatie3_ppci

Project details

Demonteren en vernieuwen

Strukton startte met de demontage van de treinwasinstallatie en de besturing. Alle stalen onderdelen zijn opnieuw gecoat en een groot deel van de installatie, zoals motoren borstelassen, elektrische bekabeling, pvc-leidingen en waterslangen zijn vernieuwd. De waterleidingen zijn losgemaakt, doorgespoeld, en waar nodig vernieuwd. Alle mechanische delen zijn gereviseerd.

Automatisering

Naast de revisie heeft Strukton het hele wasproces geautomatiseerd. Strukton heeft hiervoor een slim programma ontworpen. De machinist hoeft nu alleen op een touch screen aan te geven om welk type trein het gaat en hoe degelijk de trein gereinigd moet worden. De wasinstallatie weet dan precies wat te doen.

Water hergebruiken

Er wordt zoveel mogelijk met regenwater gewassen. Het water wordt na gebruik opgevangen en gefilterd, zodat het hergebruikt kan worden voor het spoelproces. Op deze manier wordt voorkomen dat er vervuild water in het openbare riool terechtkomt.