Spoorvernieuwing Gouda

In een week tijd zijn maar liefst negentien wissels en twee kilometer spoor vernieuwd. En dat onder omstandigheden die niet gebruikelijk zijn

Tropische temperaturen

Droog, bloedheet en stoffig. Dat zijn de omstandigheden waaronder onze vakmannen, in samenwerking met ProRail, de werkzaamheden hebben uitgevoerd. De temperaturen liepen gedurende het project op tot wel 30 graden.

Spoornet Gouda

Met de afronding van dit project is 75% van het spoornet rondom Gouda vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat de trajecten van Utrecht via Gouda naar Rotterdam en Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijven voor reizigers- en goederenvervoer.

Italiaanse hulptroep

Voor deze speciale klus is de 'tracklayer' van onze Italiaanse collega's (CLF) naar Nederland gehaald. Het voordeel van de tracklayer is dat je een wissel (tot 1:15) in één keer kunt leggen, zodat je vooraf de thermietlassen en het kabelwerk kunt doen. Dit is goed om de capaciteit in het weekend te beperken. Ook kan de tracklayer grote gewichten aan, zodat ook 1:29 wissels (in gedeelten) gelegd kunnen worden. De tracklayer is nu een aantal keer ingezet in Nederland. Onze internationale samenwerking wordt hiermee steeds zichtbaarder.