Statische omvormers Zuid-Afrika

Strukton Rolling Stock levert nieuwe statische omvormers voor locomotieven van Transnet Engineering in Zuid-Afrika. De nieuwe omvormers vervangen de huidige motoromvormers, die gekenmerkt worden door hoge onderhoudskosten en waarvan onderdelen niet meer verkrijgbaar zijn.

Opdrachtgever:
Transnet Engineering
Locatie:
Zuid-Afrika
Activiteit:
Rolling stock
Land:
Zuid-Afrika
Transnet Class_18E, 2
Transnet auxiliary power, APC HV cubicle under test-projectcaroussel
Transnet auxiliary power, APC HV cubicle under test projectcaroussel
Transnetconverter2
Transnetconverter3
Transnetconverter4

Projectdetails

De Class 18E locomotieven behoren tot de belangrijkste locomotieven in Zuid-Afrika. In totaal worden in Zuid-Afrika meer dan 700 van deze locomotieven ingezet voor goederentransport. In eerste instantie voorziet Strukton zeven locomotieven van nieuwe apparatuur; dit is uitbreidbaar naar meer. De introductie van de nieuwe omvormers op basis van IGBT-technologie moet de betrouwbaarheid van de locomotieven verbeteren en de economische levensduur verlengen.

De eerste omvormers ondergaan een uitgebreid testprogramma. De nieuwe omvormers hebben zes verschillende uitgangen (outputs), die voorzien zijn van een innovatief koelsysteem. Dit koelsysteem zorgt ervoor dat de temperatuur van de locomotieven wordt beheerst. Als de vrachtlocomotieven gekoppeld rijden en al remmend door tunnels gaan, kunnen extreem hoge temperaturen worden bereikt van meer dan 1000 graden Celsius.

De systemen worden ontwikkeld in Alblasserdam en de serieproductie vindt plaats in Enschede. Geleidelijk aan zal de productie naar Zuid-Afrika worden verplaatst ter bevordering van de lokale werkgelegenheid.