Tractiesystemen Toulouse metro

Strukton Rolling Stock ontwierp en leverde 60 nieuwe tractiesystemen voor de metrolijn A in Toulouse. Opdrachtgever Tisséo exploiteert buslijnen, tramlijnen en twee metrolijnen met VAL-voertuigen. Tisséo-Toulouse vernieuwde zijn VAL206- voertuigen (inclusief het interieur).

Opdrachtgever:
Tisséo-SMTC
Locatie:
Toulouse
Activiteit:
Rolling stock
Land:
Frankrijk
Toulouse_tractieppci1
Toulouse_Til_ppci
VALtoelouseppci2
Toulouse2_pro_ca

Projectdetails

De 28 voertuigen werden uitgerust met nieuwe aandrijvingen, inclusief nieuwe besturingselektronica, gebaseerd op IGBT-choppertechnologie. De eerste voertuigen werden begin 2011 omgebouwd; de laatste voertuigen waren in het eerste kwartaal van 2014 aan de beurt.

Strukton Rolling Stock ontwierp en leverde de nieuwe tractiesystemen die de oude hebben vervangen. Daarnaast heeft Strukton Rolling Stock het materiaal getest, de onderhoudsorganisatie volledig opgeleid en voorzien van materialen en documenten.

Het tractiesysteem was eenvoudig te installeren. Strukton Rolling Stock heeft de engineers van de klant getraind om de installatie van de systemen zelf te doen. Het complete proces van demontage van het oude materieel, het installeren van het nieuwe materieel, het testen en het terug op de rails zetten van de VAL206-voertuigen duurde slechts twee dagen. Het Materieel is onderhoudsvrij en kon volledig worden getest tijdens het monteren. Mochten defecten optreden, dan kunnen de power modules in een mum van tijd worden vervangen.