Uitbreiding spoor tramremise Nieuwegein

Strukton verzorgt de aanleg van nieuwe infrastructuur en de vernieuwing van de huidige railinfrastructuur op de tramremise in Nieuwegein. Naast het werk aan het spoor verzorgt Strukton ook de aanleg van kabels en leidingen, de realisatie van het laad- en losspoor en de terreininrichting voor de nieuwe werkplaats. Strukton richt de werkzaamheden zodanig in dat de exploitatie van de remise vrijwel ongehinderd doorgang kan blijven vinden.

Planning

De uitvoering ging officieel van start op 10 mei 2017. Om de trams voor de toekomstige Uithoflijn op tijd te kunnen ontvangen, is de planning erop gericht het volledige opstelterrein voor de herfst van 2017 gereed te hebben. Gedurende het gehele project blijven de trams normaal rijden. Reizigers ondervinden hierdoor geen overlast.

Uitbreiding opstelcapaciteit

De trams die in 2018 op de toekomstige Uithoflijn gaan rijden, krijgen dankzij de uitbreiding een compleet gemoderniseerde thuisbasis. Al tijdens de uitbreiding van het spoor wordt de opstelcapaciteit vergroot. Het is de bedoeling dat de extra opstelcapaciteit vanaf eind september beschikbaar is. Met de uitbreiding biedt het opstelterrein ook plek voor stalling van 37 trams die de komende jaren worden geleverd vanuit Spanje door CAF.