Voertuig Positie Systemen Rotterdam

Strukton Systems levert voertuigpositiesystemen voor de 54 nieuwe trams “Citadis II” die op de “TramPlus lijnen” in Rotterdam gaan rijden.

Opdrachtgever:
Rotterdamse Elektrische Tram
Locatie:
Rotterdam
Activiteit:
Informatiesystemen
Land:
Nederland
VPS1_pro_ca
VPS2_pro_ca
VPS3_pro_ca
VPS4_pro_ca

DRI TramPlus

Vanaf 2005 tot op heden heeft Strukton Systems, onderdeel van Strukton Rail, een dynamisch reisinformatiesysteem (DRIS) geleverd voor diverse TramPlus lijnen in Rotterdam. TramPlus is het concept voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) voor de tram in Rotterdam. DRIS draagt hieraan bij door real time de verwachte vertrektijd op de TramPlus haltes te presenteren.

Voertuig Positie Systemen

Positiebepaling van voertuigen is de basis van betrouwbare dynamische reisinformatie. Deze positiebepaling wordt verkregen door GPS te combineren met een odometer, een apparaat waarmee de afgelegde afstand gemeten wordt. De informatie wordt vanuit het voertuig draadloos met KAR of GPRS doorgegeven aan het centrale systeem. Vervolgens wordt de verwachte vertrektijd voorspeld door de actuele voertuigposities te combineren met de gebruikelijke rijtijden volgens de dienstregeling. Het DRIS TramPlus omvat inmiddels circa 80 trams en 175 haltes op 5 tramlijnen en wordt nu nog eens uitgebreid met 60 trams.