Voertuig Volg Systeem

Strukton Systems is als systeem integrator verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het Voertuig Volg Systeem (VVS). Dit systeem volgt de voertuigen op het RandstadRail traject en levert de actuele voertuig posities ten behoeve van de Dynamische Reis Informatie op de displays.

Opdrachtgever:
Projectburo RandstadRail
Locatie:
Rotterdam
Activiteit:
Informatiesystemen
Land:
Nederland
VVS6
VVS7
VVS8

Voertuig Volg Systeem

RandstadRail is een lightrailverbinding tussen de steden Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. RandstadRail biedt comfortabel en frequent openbaar vervoer.

Informatie

Het VVS bestaat uit een centraal systeem en decentrale voertuigpositie systemen op de rijtuigen. Het decentrale systeem systeem bestaat uit een computer unit die op basis van GPS en de Odometer de actuele positie bepaald. Ten gevolge van het matige GPS zicht in de stedelijke omgeving van Rotterdam en Den Haag worden er tevens verschillende parameters uit het voertuig ingelezen om de actuele positie, ook zonder GPS signaal, te kunnen bepalen. De positie informatie wordt door middel van GPRS naar het centrale systeem doorgegeven en is hiermee beschikbaar voor andere systemen.

Onderdelen project

  • Ontwerp voor, en realisatie van:
    - Real time positie bepaling voertuigen
    - Voertuig positie unit, geschikt voor tram- en metrorijtuigen 
    - Positie informatie beschikbaar stellen aan andere systemen
  • Communicatiesystemen
  • Systeembeheer en onderhoud
  • Initieel inmeten van de GPS co