Railinfra

Het spoor vormt al sinds 1920 het hart van onze activiteiten. Strukton Rail beschikt als fullserviceaanbieder over kennis van alle aspecten van de railinfrastructuur. Door deze kennis te combineren met de expertise die wij hebben opgedaan in diverse landen in Europa, werken wij aan onze missie: een betrouwbaar en veilig spoorsysteem.

 • Onderhoud

  Strukton Rail heeft jarenlange ervaring in het onderhoud van spoorsystemen. In Nederland heeft Strukton Rail op dit moment ongeveer 40% van het totale spoorwegennet in onderhoud.

  Lees meer

 • Aanleg

  Door ons uitgebreide machinepark in heel Europa optimaal in te zetten, leggen wij nieuw spoor en bovenleiding efficiënt en effectief aan. Worden projecten gekenmerkt door specifieke problemen, dan passen wij onze logistiek en werkmethodes daarop aan.

  Lees meer

 • Vernieuwing

  Strukton Rail beschikt over uitgebreide ervaring en een omvangrijk machinepark voor het vernieuwen van bestaande sporen van zowel landelijke en industriële spoorlijnen als van lightrail-, tram- en metrolijnen.

  Lees meer

 • Bovenleiding

  Strukton Catenary Europe (SCE) is verantwoordelijk voor de uitvoering van nieuwbouw, vernieuwing en renovatie van bovenleidingen en draagconstructies in Europa.

  Lees meer

 • Machines

  Strukton Rail beheert, verhuurt, vervoert en onderhoudt een van de grootste en meest geavanceerde machineparken van Europa. Uniek binnen ons machinepark is het High Output Equipment, waarmee we grote productie in zeer korte tijd behalen.

  Lees meer

 • Treinenwerkplaats

  De high-tech treinenwerkplaats ontzorgt haar klanten door service, onderhoud, revisie en testen van spoormaterieel. Onze missie: een maximale betrouwbaarheid en inzetbaarheid leveren van de spooronderhoudsmachines, railwegvoertuigen, locomotieven en wagons van Strukton Rail en haar externe klanten.

  Lees meer

 • Energie

  Eén stroomstoring en de treinen staan stil. Kwaliteit en kennis van zaken van elektrische energievoorziening zijn essentieel op het spoor. Strukton Rail biedt energieoplossingen op internationaal niveau.

  Lees meer

 • Spoorbeveiliging

  Veiligheid op het spoor staat voor ons voorop. Wij implementeren verschillende beveiligingsystemen, zowel in de trein als op het spoor.

  Lees meer

 • Shortline (spooraansluitingen)

  Strukton Rail Short Line beheert en onderhoudt ruim 500 kilometer spoor en 550 wissels op de industriesporen bij ongeveer 150 bedrijven in Nederland. Samen met de bedrijven vormen wij ons een beeld van de industrie, belangen en wensen van deze bedrijven voor het spoorvervoer, met het oog op de toekomst.

  Lees meer

 • Pps in lightrail

  Strukton pleit voor integrale oplossingen voor stedelijke vervoersproblemen. Publiek-private samenwerking (pps) in lightrail kan bijdragen aan het sneller en effectiever realiseren van openbaar vervoer.

  Lees meer