ERTMS/ETCS

Strukton Rail heeft aanzienlijke ervaring op het gebied van ERTMS/ETCS, zowel de installaties aan walzijde als de installaties aan boordzijde. Wij hebben diverse ERTMS/ETCS-projecten in portefeuille. De projecten voeren wij uit in samenwerking met verschillende ERTMS/ETCS-leveranciers. Wij leveren als onafhankelijke partij en systeemintegrator een grote variëteit van diensten op het gebied van ERTMS/ETCS: installatie, testen, inbedrijfstelling, onderhoud, systeemintegratie, monitoring en migratie.

ERTMS

Er is een groeiende behoefte aan grensoverschrijdende treindiensten. Deze behoefte heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe standaarden voor treinbeveiligings- besturingssystemen, waaronder de nieuwe Europese standaard voor treinbeveiliging: ERTMS (European Rail Traffic Management System). Het totaalsysteem ERTMS bundelt vier basisstromen:

  1. GSM-R (een wereldwijd mobiel communicatiesysteem voor het spoor), dat de communicatie verzorgt tussen de voertuigen en de wal. GSM-R is gebaseerd op het openbare GSM en voorzien van specifieke spoorgerelateerde eigenschappen.
  2. ERTMS (European Rail Traffic Management System), de beveiligingsmodule in het systeem dat voorziet in de besturing van rittoewijzigingen en seingeving.
  3. ETCS (European train control system), de beveiligingsmodule voor treinbeveiliging aan boord van de trein.
  4. ETML (European traffic management layer), de module voor de verkeersleiding.

Geïntegreerde en onafhankelijke diensten

Op basis van onze internationale ervaring op het gebied van zowel railinfrastructuur als rolling stock leveren wij geïntegreerde diensten en oplossingen voor al deze stromen, zowel aan de wal als aan boord. In verschillende projecten werken wij als systeemintegrator en onderhoudspartner samen met de meeste systeemleveranciers.

Installatie

Wij verzorgen de installatie, aansluiting en het pretesten van de gehele ERTMS-keten, ongeacht de schaalgrootte van het project.

Testen & in bedrijf stellen

Tijdens de inbedrijfsstellingsfase verrichten wij veldtesten. Wij beschikken daarvoor niet alleen over locomotieven die met ETCS zijn uitgevoerd, maar ook een enthousiast team van ervaren testmachinisten. 

Onderhoud

Met onze proactieve houding zorgen wij voor een probleemloze overgang van het onderhoud van conventionele treinbeveiligingssystemen naar het onderhoud van ERTMS. Daarbij maakt het niet uit wie de leveranciers zijn van boordsystemen, baansystemen of GSM-R. Wij kunnen van al deze systemen het onderhoud verzorgen en integreren desgewenst het onderhoud voor verschillende leveranciers in één onderhoudsorganisatie.

Monitoring

Als ontwikkelaar en leverancier van een van de grootste railmonitoringsystemen in Europa hebben wij ons POSS-monitoringplatform uitgebreid met alle ERTMS-gerelateerde objecten en systemen.

Migratie

Introductie van ERTMS heeft invloed op vrijwel alle aspecten van de railsystemen. Om de migratie van een traditioneel treinbeveiligingssysteem naar ERTMS probleemloos te laten plaatsvinden, is daarom een allesomvattende en gecoördineerde aanpak vereist. In het Deense ERTMS-programma ontwikkelen wij een integrale migratie-aanpak.